Zadar: Stiže prvi medicinski brod Ministarstva zdravlja

Lučka kapetanija Zadar u tri dana imala je šest intervencija prijevoza putnika s raštrkanih zadarskih otoka u Bolnicu, doznali smo od lučkog kapetana Alena Rukavine.

Treća, posljednja s Dugog otoka bila je sinoć, nešto prije ponoći. Za posade Lučke kapetanije Zadar to je ekstra posao u kojem oni ne samo da moraju ići po pacijente već i po liječnike koji su obično na drugom otoku, kako bi oni bili pratnja i preuzeli odgovornost za brodski prijevoz. Služba lučke kapetanije u sustavu je Ministarstva pomorstva i zapravo pomaže Ministarstvu zdravstva koje godinama “muku muče” s organizacijom zdravstvene usluge na otocima, osobito malim i raštrkanim kao što su zadarski.

Zadarska kapetanija odradila je lavovski posao u spašavanju ljudskih života, pa čak i pomoći pri donošenju na svijet novog života, kada su prije koji dan prevezli trudnicu iz Sali pred porodom.

Tome bi uskoro trebao doći kraj jer će se u srijedu javnosti predstaviti specijalizirani brod Ministarstva zdravlja koji je već stigao u marinu Borik.

Pretpostavljamo da se radi o moćnom brodu na čijem je testiranju prije 11 mjeseci bio tadašnji ministar zdravstva Dario Nakić.

Toto: 057info

Izvor: 057info

www.pomorac.net

Bookmark the permalink.

Comments are closed.