AHTS „Maersk Mariner“ isplovio za Australiju na prvi posao

Najsuvremeniji AHTS brod tvrtke Maersk Supply Service, „Maersk Mariner“, započeo je svoje prvo putovanje iz brodogradilišta Kleven Verft u Norveškoj za Australiju.

Danska offshore tvrtka izjavila je u četvrtak putem društvenih medija da će, po dolasku u Australiju, brod započeti svoj prvi posao sa australskim energetskim divom, kompanijom Woodside Energy.

Maersk Supply Service preuzeo je „Maersk Mariner“ početkom ovog mjeseca. To je drugi od šest Starfish AHTS brodova koji se grade za danskog vlasnika u Norveškoj.

Prema najnovijim AIS podacima, brod je trenutno u istočnom Mediteranu. Njegova sljedeća stanica je egipatska luka Port Said, gdje bi trebao stići u subotu, 22. srpnja.

Serija Starfisha je Salt 200 AHTS dizajna tvrtke Salt Ship Design. Cijela serija je identična s duljinom od 95 metara, širinom 25 metara, jednim ROV Launch and Recovery sustavom (LARS) s ugrađenom ROV kontrolnom sobom te smještajem za 52 osobe.

Prvi Starfish brod, „Maersk Master“, isporučen je i kršten u brodogradilištu Kleven u ožujku, a isporuka preostalih četiri broda trebala bi uslijediti tijekom 2017. godine.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.